Zo vermindert u werkstress bij uw medewerkers

Managers herkennen het probleem maar al te goed. Veel medewerkers in Nederland ervaren stress tijdens hun werk en als dit te lang aanhoudt komt men thuis te zitten met psychische klachten of burn out symptomen. Hierdoor komt het ziekteverzuim vaak hoger te liggen dan gewenst. Stressmanagement is daarom hard nodig als u uw medewerkers wilt behouden en de werkstress bij hen wilt verminderen.

Wat is werkstress?

Werkstress is de negatieve gemoedstoestand van een medewerker als gevolg van bijvoorbeeld werkdruk. Op korte termijn kan deze toestand leiden tot werkstressklachten, concentratieproblemen, verhoogde bloeddruk, hartkloppingen, slecht slapen, piekeren, gebrek aan eetlust en meer. Wanneer de werkdruk hoog blijft en er zijn onvoldoende rustmomenten om te herstellen kan een medewerker ernstigere gezondheidsklachten ontwikkelen. Het is dus zeer belangrijk om te zorgen dat uw medewerkers geen werkstress ervaren, en wanneer ze dat wel doen, dat er zo snel en goed mogelijk mee omgegaan wordt.

Voorkomen van werkstress is beter dan genezen

Stresspreventie is de eerste stap in het zorgen dat medewerkers geen stress ervaren. Werkstress is heel verschillend per persoon; de één ervaart meer stress dan de ander. Toch zijn er dingen die u als werkgever kunt doen voor het voorkomen van werkstress. Communicatie is daarin van essentieel belang. Pas eventueel de stijl van leidinggeven aan, zodat medewerkers zich vrij voelen te zeggen hoe zij zich voelen. Dat kan te maken hebben met werk gerelateerde zaken, maar natuurlijk ook met de thuissituatie of ongewenste intimiteiten die allemaal werkstress kunnen veroorzaken.

Bovendien is het belangrijk dat er duidelijke persoonlijke doelen worden gesteld en dat men dus weet wat er van hen verwacht wordt. Het is prettig voor de medewerkers om taken overzichtelijk te maken en duidelijk te scheiden welke taken voor wie zijn. Wist u dat zelfs het afvinken van taken in takenlijstjes al werkstress vermindert?

Prettige werksfeer en ruimte voor zelfontplooiing

Ook de fysieke werkplek kan de werkstress verlagen. Wanneer het een prettige plek is om te werken, zal er minder stress ervaren worden. Denk hierbij aan voldoende licht en planten, gezellige pauzeruimtes en medewerkers de ruimte bieden om hun bureau naar eigen inzicht in te richten. Zorg ook dat men echt de tijd neemt om pauze te houden en laat medewerkers niet hun lunch achter hun bureau eten. Regelmatig bewegen tussendoor en even weg zijn van het scherm kan al wonderen doen.
Dat laatste punt is erg belangrijk. Stimuleer uw medewerkers om voldoende te bewegen en sporten, want dit is een bewezen manier van stressvermindering en zorgt dat men stressbestendiger wordt. Daarbij is het ook goed om medewerkers de ruimte te geven voor persoonlijke ontwikkeling. Dit motiveert, waardoor er meer plezier in het werk beleefd wordt. Dit zorg uiteindelijk weer voor minder werkstress. Zorg ook dat afgeronde taken en successen gevierd worden, zodat uw medewerkers ook weten dat hun werk gewaardeerd wordt.

Men voelt toch werkstress, wat nu?

Mocht het bovenstaande niet voldoende helpen en blijkt bijvoorbeeld uit een MTO toch dat uw medewerkers toch stress ervaren? Begin dan met meer begrip tonen naar medewerkers en ga vervolgens de oorzaak onderzoeken. Als u hebt achterhaald wie er stress ervaart, kunt u met deze medewerker en zijn of haar directe collega’s in gesprek gaan om erachter te komen wat de werkstress veroorzaakt.
Zorg dat u vervolgens duidelijke verwachtingen en grenzen stelt zonder de druk op te voeren. Laat bijvoorbeeld weten dat het absoluut niet de bedoeling is dat men werk mee naar huis neemt. Bied de medewerker daarnaast ook professionele hulp aan en zorg dat men goed begeleid wordt. Geef de medewerker de ruimte om zich te uiten over de werkstress die hij of zij ervaart en laat weten dat u openstaat voor ideeën hoe het beter kan. Blijf in contact met de medewerker, zodat hij of zij zich niet vergeten voelt.
Al is het slechts één medewerker; het is toch belangrijk dat hij of zij zich gehoord voelt. En als één persoon er last van heeft, is er een kans dat anderen deze werkstress ook ervaren en later aan hetzelfde probleem bezwijken. Zorg dus dat u dit goed aanpakt. Wat u ook doet, negeer werkstress nooit.