Leiderschap

Effectief leiderschap

Als leidinggevende speel je een belangrijke rol bij het optimaal benutten van de talenten en vaardigheden van medewerkers. Er is hiervoor niet één duidelijke stijl van leidinggeven die het meest effectief is. Ieder mens is verschillend, dus iedere medewerker vraagt om een andere benadering. Daarbij vraagt iedere situatie óók om een andere benadering. Dit wordt wel situationeel leiderschap genoemd. Het toepassen van meerdere leiderschapsstijlen in het dagelijkse werk geeft betere resultaten.

Leidinggeven is maatwerk

Eigenlijk is leidinggeven dus maatwerk en dat maakt leidinggeven niet eenvoudig. Door je ervaringen, positief en negatief, leer je welke benadering het beste past bij de medewerker en de situatie. Goed leiderschap leidt uiteindelijk tot gemotiveerde en tevreden medewerkers die bereid zijn om op zoek te gaan naar hun talenten. Succesvol leiderschap is ervoor zorgen dat zij deze talenten inzetten voor de organisatie.

De kunst van leiderschap is om het beste uit jezelf en je medewerkers te halen

Wil je leidinggeven aan anderen, dan zul je eerst moeten leren om leiding te geven aan jezelf. Stephen Covey beschrijft dat effectieve leiders een stabiel gevoel hebben over wie ze zijn, waar ze naartoe gaan en wat ze belangrijk vinden.


“De effectiviteit van een organisatie begint
bij de effectiviteit van de leidinggevenden.”
Robert Quinn
 

Effectief samenwerken

Organisatiedoelen haal je niet alleen, dat doe je met elkaar. Bij een optimale samenwerking haal je het beste in elkaar naar boven. Daarom is het belangrijk om naar elkaar te luisteren. Je ontdekt dan elkaars verschillen, leert waar je elkaar kunt aanvullen en dat kan je aanzetten om tot betere resultaten te komen. Effectief leiderschap kun je vormgeven door het aangaan van een verbindende en motiverende dialoog. Maar hoe doe je dat?

Remco Claassen en Synergy

In samenwerking met Remco Claassen is een online trainingsprogramma ontwikkeld dat leidinggevenden en medewerkers op praktische wijze ondersteunt bij het vormgeven van verbindend leiderschap en het vormgeven van de dialoog.

Lees meer over Synergy