BAM reduceert incidenten met 22%

BAM voerde in 2014 in samenwerking met Invitra een gedragsinterventie uit onder 6.500 medewerkers. Invitra ondersteunde BAM hierbij met online applicaties voor cultuurverandering binnen de organisatie in het kader van duurzaamheid en veiligheid.

Na één jaar zijn incidenten met 22% afgenomen. BAM heeft hiervoor het keurmerk Veilig en Duurzaam op Weg ontvangen. Bedrijven komen hiervoor in aanmerking als zij met succes de procedures, managementtools en trainingen hebben geïmplementeerd. Het keurmerk staat onder toezicht van DNV GL.


William van Niekerk, directeur Corporate Social Responsibility van Koninklijke BAM Groep, nam het bijbehorende certificaat in ontvangst uit handen van Koos Spee, voormalig landelijk verkeersofficier van justitie.

”Met het initiatief om medewerkers te helpen veiliger te rijden draagt BAM bij aan de algemene verkeersveiligheid”, aldus Koos Spee.

Daarbij reden binnen twee maanden na aanvang van het online programma de deelnemers drie procent zuiniger en is 3% minder CO2 uitgestoten. Het wagenpark is, na de bouwplaatsen, de grootste bron van CO2-emissie van BAM.


Deelname aan het project staat ook open voor de partners van medewerkers. Bovendien is voor kinderen (in de leeftijdscategorie van twaalf tot achttien jaar) een aparte online leeromgeving beschikbaar, omdat kinderen tot de meest kwetsbare leden van het gezin horen en een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van e-learning in de gezinssituatie. Invitra stelde hiervoor het interactieve jongerenprogramma Vet Veilig beschikbaar.