Connexxion reduceert 3 miljoen euro door effectieve dialoog

“Elke chauffeur weet met zijn hoofd wat hij moet doen. De kunst is alleen om de chauffeur zover te krijgen dat hij ook met zijn hart gaat rijden.” Door daarop te focussen bespaarde Connexxion ruim 3 miljoen euro aldus Juul van Hout, Operationeel directeur van Connexxion.


Invitra deed bij Connexxion onderzoek naar de veiligheidsaspecten en de communicatie tussen chauffeurs en de leidinggevenden. Al vrij snel werd duidelijk dat juist in dat laatste een groot deel van de pijn zat. Met het Synergy gedragsinterventie-programma zijn alle chauffeurs getraind op verlagen van risicogedrag. Leidinggevenden zijn ondersteund bij het activeren van eigen regie bij medewerkers. Iedereen deed mee. Daarbij heeft Invitra ook alle procedures en systemen gestroomlijnd. Met als stip op de muur om de ‘vanuit het hart-gedachte’ bedrijfsbreed te krijgen.

“Bij ons is deelname vrijwillig. Wel krijgt iemand die alle modules doet twee uur extra betaald. Dat geldt niet voor het verplichte Toekomstgesprek (de dialoog). De medewerker kan het gesprek voorbereiden via de routekaart. Dat is een aanmoediging om dat ook werkelijk te doen. We koppelen die gesprekken aan de resultaten van de betrokkenen en kunnen zo eventueel gericht hulp bieden als er hiaten zijn. Ook op die manier ben je eventuele incidenten voor“.

“Dit soort trajecten kent een lange adem. Je zet het in maar ziet het eerste jaar nog niet direct verbetering. Bij Connexxion werd het eerste verdienmoment na het tweede jaar gemeten. Dat is dan met ruim 20 procent reductie op de schade ofwel een slordige 3 miljoen euro ook meteen wel een memorabele”, aldus Juul van Hout.