Trainingsbibliotheek

Hieronder ziet u de trainingsbibliotheek, verdeeld in verschillende onderwerpen. Klik op de titel voor meer informatie.

Synergy PRO
Synergy GO

Persoonlijke en professionele groei

Het trainingsprogramma voor persoonlijke groei is erop gericht dat medewerkers eigen regie nemen voor het verhogen van hun inzetbaarheid. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met Remco Claassen. Op een praktijkgerichte en humoristische wijze bewandelen medewerkers samen met Remco een programma gericht op het nemen van verantwoordelijkheid voor professionele groei en vitaliteit en gezondheid en persoonlijke effectiviteit. De trainingen voor vitaliteit en gezondheid zijn ontwikkeld i.s.m. Adaptics.

Jaar 1 Persoonlijk leiderschap

9 trainingen
Wie ben je, wat wil je en hoe haal je het beste uit jezelf?

Jaar 2 Sociale slagkracht

9 trainingen
Vergoot de kans om te bereiken wat je wilt, samen met de mensen om je heen.

Jaar 3 Verbaal meesterschap

7 trainingen
Communicatie is de sleutel tot succes. Leer hoe de resultaten van je leven bepaald worden door hoe jij wat wanneer zegt.

Het trainingsprogramma voor professionele groei is erop gericht dat medewerkers en leidinggevenden goed zijn voorbereid op hun taak en duurzaam inzetbaar zijn.

Verbindend leiderschap met Remco Claassen

4 trainingen
Praten is de belangrijkste vorm van interactie tussen mensen. Leer de kunst van invloed en beïnvloeding, van spreken met impact. En hoe je ervoor kunt zorgen dat wanneer jij uitgesproken bent medewerkers iets gaan doen, laten of nooit meer vergeten.

Het gedrag van medewerkers speelt een belangrijke rol bij hun inzetbaarheid. Ons gedrag wordt bepaald door de keuzes die we maken. Deze keuzes maken we voor ongeveer 95% onbewust. We herkennen dit als ons routinegedrag. Dé manier om te werken aan het verhogen van prestaties is in te spelen op dit routinegedrag.

Nemen van verantwoordelijkheid

2 trainingen
Deze training gaat in op het maken van veilige keuzes.


Synergy PRO
Synergy GO
Synergy MTO

Vitaliteit en gezondheid

Om langdurig goed te kunnen presteren wordt de druk op medewerkers en organisaties steeds hoger. Hierbij speelt vitaliteit en gezondheid een grote rol. Medewerkers worden ouder, leven ongezonder, moeten langer doorwerken en ondervinden meer lichamelijke klachten en stress.

Slaap

4 trainingen
Het blijkt dat goed slapen erg belangrijk is voor de energie tijdens ons werk en tijdens onze vrije tijd. Maar helaas komt slecht slapen vaak voor. Leer hoe het komt dat je slecht slaapt. En hoe kan je nu zorgen dat je wel goed slaapt. Je hebt daar zelf namelijk veel invloed op!

Voeding

4 trainingen
Ons lichaam heeft bouwmaterialen en energie nodig en dat haal je uit je voeding. Leer welke voedingspatroon goed is voor je lichaam. En waarmee je zonder dieet grip op je gewicht kan krijgen of houden.

Stress

4 trainingen
Stress kan ontstaan door het werk en ook door een combinatie van een hoge werkbelasting met je privé. Stressklachten kunnen daarvan het gevolg zijn en dat kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Als deze klachten langer aanhouden dan kunnen de klachten chronisch worden en leiden tot bijvoorbeeld burn-out, darmproblemen of nek- en schouderklachten. Leer wat de eerste signalen van stress te herkennen en wat je zelf zou kunnen doen om stressklachten te voorkomen.

Synergy PRO
Synergy GO

Veilig onderweg

Om te kunnen werken komen medewerkers in aanraking met verkeer. Denk hierbij aan privé, woon-/werkverkeer en aan zakelijk verkeer. Met de trainingen uit de categorie Veilig onderweg krijgen medewerkers toegang tot een trainingsprogramma om inzicht te krijgen hoe risico’s in het verkeer ontstaan en hoe deze voorkomen kunnen worden.

Afleiding in het verkeer

In deze training wordt het verband gelegd tussen snelheid en afleiding.

Auto te water

Alwien Turner durft het aan om met een auto het water in te rijden. Leer hoe je het snelste uit een zinkende auto kunt komen.

Bermongeval voorkomen

Wat kan je het beste doen als je voorwiel tijdens het rijden in de berm terecht komt.

Voorrangsvoertuigen

Hoe reageer je als er een ziekenwagen met sirene en zwaailicht nadert?

Voorkomen van een fietsongeval

Steeds vaker zijn er ongevallen met fietsers. Hoe is dat te voorkomen?

Pechhulp

Wat te doen bij pech en vooral wat níet.

Afleiding door bellen en sms’en

Kom erachter wat de gevaren zijn van afleiding door bellen of sms’en tijdens het rijden.

Synergy PRO
Synergy GO

Privé / Sociale omgeving

Zo’n 350.000 keer per jaar melden mensen zich op de eerste hulp door incidenten in de privésituatie. Op basis van de meest voorkomende oorzaken is in samenwerking met VeiligheidNL een trainingsprogramma ontwikkeld. De doelstelling is om uitval van uw medewerkers en hun sociale omgeving te voorkomen. Onderzoek toont aan dat de sociale omgeving effect heeft op de inzetbaarheid van uw medewerkers. Bovendien zijn uw medewerkers, door het betrekken van de sociale omgeving, zelf meer gemotiveerd om te werken aan verbeteringen.

Hobby’s: voetbal | Enkelverstuiking

Een belemmerende blessure voor voetballers is een enkelverstuiking. Deze training helpt u om de kans op een enkelverstuiking te verkleinen.

Hobby’s: voetbal | Het belang van scheenbeschermers

In deze training krijgt u inzicht in het ontstaan van een onderbeenblessure en hoe u de kans op een blessure op eenvoudige wijze kunt verkleinen.

Hobby’s: hardlopen | Klaar voor de start

Goed naar je lichaam luisteren is belangrijk om blessures te voorkomen. Wat doe je als je je niet fit voelt? Kom erachter of je klaar bent voor de start.

Hobby’s: Hardlopen | Warming up

Wat is een goede manier om uw lichaam voor te bereiden op een training? Hier wordt uitgelegd hoe u dit het beste kunt doen.

Hobby’s: Hardlopen | Slimme trainingsopbouw

Hoe kunt u uw grenzen verleggen zonder dat u uw lichaam overbelast? Deze training geeft u daar inzicht in.

Kinderen: Voorkomen van vergiftiging

In deze training staat het voorkomen van vergiftigingen bij jonge kinderen centraal.

Kinderen: Veilig achter op de fiets

Deze training geeft informatie over hoe u uw kind veilig achterop de fiets kunt vervoeren.

Kinderen: Vallen van hoogte

Het voorkomen van valongevallen tijdens het ontdekken en spelen staat in deze training centraal.

Ouderen | Maatregelen in huis

Deze training geeft praktische tips die ervoor kunnen zorgen dat uw naaste 65+er minder risico loopt op een val en langer zelfstandig kan blijven.

Ouderen | Medicijngebruik en vallen

De kans op een val is groter als een oudere geneesmiddelen gebruikt. Welke geneesmiddelen zijn dat? En wat kunt u daar aan doen?

Ouderen | Risico op vallen

Veel ouderen onderschatten hun eigen risico op vallen. In deze training ziet u waar ú op kunt letten, zodat uw naaste 65+er minder risico loopt.

Gezinsprogramma: ‘Veilig op weg’ voor partner en kinderen:

10 trainingen

Synergy PRO

Virtuele ondersteuning

Virtuele ondersteuning

Tijdens de Synergy-dialoog beschikken ervaren en onervaren leidinggevenden over virtuele ondersteuning. Hiermee zijn zij in staat om een werkomgeving te creëren waarin medewerkers het beste uit zichzelf kunnen én willen halen. De ondersteuning is afgestemd op de behoefte van de individuele medewerker.